YogaRollinger Nyt LOGO fb

boerneyogakursusyogarollingerheader tekst

Kundalini yoga og meditation

Kundalini Yoga er ikke for dig der ikke ønsker forandring. Så er det sagt. Hvis du ønsker at bevare dig selv og dit liv præcis som det er nu, uden at lukke op for noget og skue indad så stop og gå den anden vej. Er du derimod nysgerrig på at opleve endnu dybere lag af tilværelsen, ønsker du at opleve meget mere glæde og slippe af med negative mønstre og styrke din krop og højne dit energiniveau. Jamen så bliv hængende!

Jeg bliver ofte mødt med en bekymring og forsigtighed fra folk, som har hørt at "det der med kundalini vist nok er helt vildt farligt". Ja Kundalini Yoga er farligt, hvis du er bange for forandring og fordybelse, men ellers er det en fuldkommen tryg og sikker teknologi, som styrker alle dele af din natur og din væren. Kundalini Yoga sigter ikke imod at fremkalde spontane kundalini rejsninger, men styrker en gradvis og naturlig opbygning og vækkelse af kroppens energicentre. Når du går til Kundalini Yoga ved en KRI cerificeret Kundalini Yogalærer er du sikker på, at din lærer videregiver øvelserne i deres oprindelige form og ikke har indføjet sine egne ændringer. Derfor er Kundalini Yoga sikker. Det er en gennem tusinder år afprøvet teknolgi, som leveres i form af helt konkrete serier af sammensatte øvelser med forskellig indvirkning på kroppens og sindets balance.

The Golden Chain

Til en Kundalini Yoga time starter vi altid med at stille ind med mantra og forbinde os med The Golden Chain. Herved skabes et bevidsthedsrum, hvor læren strømmer igennem den oprindelige tradition og når yogalæren samtidig leverer kriyaen som oprindeligt undervist af Yogi Bhajan og er tro mod traditionen, udfolder hele yogatimen og deltagernes oplevelser sig i et beskyttet rum.

Raj Yoga

Kundalini Yoga er også det man kalder en Raj Yoga en Maha Yoga, som også beskrives som kombinationen af Mantra Yoga, Laya Yoga, Hatha Yoga og Raja Yoga. Det er en "royal" yoga som i bund og grund handler om relationen mellem det afgrænsede selv med det uendelige hele, som skal forbindes. Sjælen kommer til udtryk som kærlighed og medfølelse og man begynder at leve i flow og harmoni med universet frem for styret af sit ego. Man udvikler evnen til at "lytte" og forstå at leve med det der ligger lige for og at være tilstede i nuet med al sin kraft og bevidthed. Essensen af den bevidsthed Raj Yoga sigter efter at fremkalde kan beskrives med "Jeg er - Jeg ER". Vi er alt hvad vi behøver at være, vi skal bare finde ind i denne vores inderste bevidsthed, hvor vi er evigt forbundet med uendelighedens balance og harmoni.

Mantras

Kundalini Yoga adskiller sig tydeligst fra andre yogaformer ved chanting af mantras. Vi chanter/synger mantras når vi tuner ind og ofte også under selve øvelserne samt under meditation.

Rytmiske øvelser

Derudover er Kundalini Yoga en meget dynamisk yogaform, med mange rytmiske bevægelser modsat mange andre yogaformer, hvor der primært er fokus på de lange stilstående stræk. I kriya bevæger vi ofte kroppen i rytmisk gentagelse, hvilket giver hele kroppen et workout og har en meget effektiv virkning på vores mere subtile legemer og på nervesystemet.

Vejrtrækning

De fleste øvelser i en kriya udføres i takt med en specifik måde at trække vejret på. Det kan være ind og udånding i takt med bevægelserne, eller det kan være dyb lang vejrtrækning eller f.eks. "Breath of fire" som indgår i mange sammenhænge. "Breath of fire" er en udrensende vejrtrækning, hvor vi trækker vejret hurtigt ind og ud igennem næsen. Den ilter blodet og har en styrkende effekt på bl.a. lever og nyrer som er med til at rense kroppen for affaldsstoffer. Nogle gange vil du opleve at en Kundalini Yoga time starter med vejrtrækningsøvelser før der startes på kriyaen, men ofte er vejrtrækningen en del af selve kriyaen eller meditationen til slut og ikke et element i sig selv. 

Vores vejrtrækning har direkte indflydelse på vores evne til at optage prana, livsenergi og til at eliminere affaldsstoffer. Derfor er det en vigtig del af yogaen. Rigtig mange mennesker trækker vejret overfladisk og kan have stort udbytte af at komme ind og arbejde bevidst med åndedrættet og træne lungemuskulaturen op.

Meditation

En Kundalini Yoga time består altis af både en kriya og en meditation. Der findes virkeligt mange forskellige meditationer i Kundalini Yoga, hvor meditation ofte foregår med både chanting og bevægelse! Så hvis du syntes det er svært at sidde stille og meditere, så glæd dig til at prøve en Kundalini Yoga meditation, hvor de rytmiske gentagelser af lyd og bevægelse hjælper sindet til at give slip og spænde af. Når vi mediterer træner vi sindet i at være fokuseret, og oftest vil der også indgå et fokus punkt for øjnene i meditationen, som støtter os i at koncentrere sindet i ét punkt. Men det er noget af det, der kommer med tiden. Yogi Bhajan beskrev 21 trin på vejen til at lære at meditere, startende ved irritation og rastløshed sluttende ved fuldkommen sammensmeltning med uendeligheden. Ingen starter på toppen, så fortvivl ikke. I Kundalini Yoga er det en oplevelse og en gevinst uanset hvor du er i din træning. 

 

Det siger deltagerne:

Det har været fantastisk at deltage på børneyoga kurset hos dig, og har virkelig givet mig meget inspiration og nyt syn på børn og mig selv.
Jeg har allerede brugt det i mit arbejde, både hos min målgruppe som er drenge med generelle indlæringsvanskeligheder, samt i almen skolen hos 0. og 3. klasse. Oplevelserne har været fantastiske og er blevet positivt modtaget af alle!

Tusind tak for det bedste kursus og "øjen åbner" jeg nogensinde har deltaget i, og for at du derudover deler så meget af dine erfaringer og tanker på forummet på facebook. Jeg håber at kunne få mulighed for at deltage i nogle af dine workshops fremover.

A.B.S.H.

Tak for et supergodt kursus. Jeg bruger det ugentlig i mit arbejde, i en børnehave. Og børnene er vilde med det.
Fedt;-)

S.D.

Jeg er helt vildt lykkelig for at have været på dit kursus. Det har givet mig så meget energi og glæde til at fortsætte min yogafærden. Jeg startede mine egne yogahold op da jeg kom hjem, og har nu to lørdagshold kørende for børn i alderen 3-6 år og 7-9 år. Det går rigtig godt og de er glade for at gå til yoga :-)

L.K.

Jeg har fået så meget ud af de to weekender vi har haft sammen. Især på det personlige plan. Efter jeg blev introduceret til kundalini yogaen den første weekend, så er jeg virkelig blevet bidt. Og for den første gang i mit liv har jeg fået hjælp til, at slappe helt af i kroppen og i sindet. Det har jeg aldrig kunnet før. Og så vil jeg sige tak fordi jeg endelig har fundet den vej, som jeg vil gå indenfor yogaens verden. Pludselig går det hele op i en højere enhed, når nu mit ønske de sidste mange år har været at arbejde med børn, unge og familier.

Jeg har haft tre super gode undervisningstimer med nogle 6. Klasser i skoledelen. Efter vinterferien vil jeg starte to ugentlige hold op i fritids- og ungdomsklubben. Der er allerede stor efterspørgsel fra både børn, unge, pædagoger, drenge som piger så nu har jeg bestilt 20 måtter, og skal i gang med at lave øjenpuder og yogatrøjer med nogle af pigerne i næste uge. Stor succes - og det er endda min første uge på arbejdet. Hurra for yogaen, og hvad den gør ved os. Sat Nam!

S.T.

Vil simpelthen bare dele at her på min skole, bobler det med yoga glæde! Jeg har siden kurset lavet små yogapauser, massage, meditation og vejrtrækningsøvelser i understøttende undervisning med 0.kl - 3.kl., men ikke lavet et fuldt forløb.
Men jo mere jeg introducere børneyoga for klasserne, jo mere efterspøger de det! Det giver mig bare så meget energi og glæde, samt tro på at jeg kan. Så nu er jeg klar til at springe ud i det, da jeg nu føler mig mere autentisk angående yoga. Det er bare super fedt med opbakning i facebook gruppen, og at læse jeres små opslag her på siden. Så mange tak for det!

D.T.Ø

Læs flere udsagn »