YogaRollinger Nyt LOGO fb

 asanas banner

Børneyoga i skoler og institutioner

Prøvetime

Er I nysgerrige på hvad børneyoga er for en størrelse og hvad det kan gøre for jeres børn? Så kontakt Helle på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for en gratis og uforpligtende prøvetime i børneyoga hos jer i Esbjergområdet. Børneyoga er en kombination af både fysisk leg og bevægelse samt afslapning, mindfulnessøvelser og meditation. Der er stor forskel på yoga til børn og voksne, og børneyoga er både kreativ og sjovt, og giver børnene ro i både kroppen og hovedet og styrker sanseintergrationen og motorikken for en bedre indlæring, socialt samspil og koncentration.

Prøvetimen kan foregå på yogamåtter på gulvet eller på stole i klasselokalet, og vi medbringer alt udstyr til børneyogaen. I skal blot være indstillet på en ny og spændende oplevelse.

Børneyoga i børnehaven

Frem til syv års alderen lærer barnet udelukkende via kroppen og er et stort sanebearbejdningsapperat. Det er vigtig for senere kompleks indlæring at barnet for en god sanseintegration tidligt i livet. Det er imkidlertid et stigende problem at mange børn ikke får integreret sanserne som de har brug for og vokser op med forskellige sanseintegrationsforstyrrelser. Disse kan afhjælpes med træning af rytmesansen, kompelse bevægemønstre og stimulation af kroppen. Børneyoga rummer alle de elementer, som giver en god sanseintegration. Børneyoga er et af de aller bedste værkstøjer til at sikre børnene en god start på livet. Til udvikling af de primære sanser og motoriske færdigheder, som danner grundlag både for en god indlæring senere i skolealderen. En god kropsbevidsthed danner grundlag for et godt socialt samspil livet igennem, og giver barnet selvværd og mod på at tage del i samspillet med andre børn og voksne.

Børneyoga i børnehaven kan også bruges til at skabe små pusterum, hvor energiniveauet skrues ned, og hvor roen og fordybelen er i centrum. Hvor vi skaber balance mellem indre og ydre indtryk og hvor vi øver os i at komme ned i tempo.

Forskellige elementer fra børneyogaen kan bruges til at skabe trygge rammer og strukturere hverdagen i børnehaven. Faste daglige korte indslag f.eks. efter madpakker, til morgen samlingen, når vi kommer ind fra legepladsen osv. skaber tryghed og ro i børnenes dagligdag.

Børneyoga i skolen

Vi tilbyder undervisning på skoler som valgfag eller som kortere eller længere forløb i enkelte klasser. Undervisningen kan være en del af idrætsundervisningen eller kan kombineres med den øvrige undervisning.

Indskolingen

Det er meget oplagt at anvende børneyoga i danskundervisningen i indskolingen, hvor vi via yogaen arbejder med sprogtræning vha. små historier, rim og remser samt bogstavtræning m.m. I yogaRollinger Børneyoga arbejder vi med lyd, rytme og chanting som en del af yogaen, hvilket er meget gavnligt i forhold til at styrke børnenes motoriske evner som har en direkte sammenhæng med indlærlingsevnen.

Kreativ børneyoga stimulerer børnenes kreativitet og gør en lang skoledag sjov og dynamisk, mens børnene træner vigtige sanser og styrker empatien i klassen.

Mellemtrinnet

På mellemtrinnet kan yogaen blive mere elevstyret, hvor det er eleverne selv der arbejder med at lave historierne med yogstillinger koblet på, eller hvor eleverne arbejder i grupper med forskellige emner, som sættes i relation til kroppen, sindet og konkrete bevægelser. Her lærer eleverne at anvende deres intrapersonelle intelligens og mærke efter i sig selv, og tage ansvar. Undervisningen kan kombineres med både danskundervisningen, historieundervisning, naturfag eller idræt m.m.

På mellemtrinnet sidder eleverne stille længere tid i skoledagen, og her begynder virkeligt at opstå et behov for mere bevægelse i løbet af skoledagen. Det kan være korte yogaøvelser spredt ud gennem dagen. Vi træner et udvalg af dynamiske øvelser, som er velegnede til at lave på stolene i klasselokalet og som styrker nervesystemet, rygmuskulaturen og giver afspænding til skudre og nakke. Vi træner opfriskende åndedrætsøvelser, som giver ny energi i løbet af dagen, og beroligende øvelser, som giver ro før større præstationer m.v.

Gruppe- og paryoga, samt barn til barn massage styrker empatien i klassen og er et effektivt redskab imod mobning.

Udskolingen

I udskolingen kan vi bruge yoga i forhold til eksamensforberedelse. Mange unge præsterer desværre dårligere til prøver end hvad de ellers gør, fordi de bliver meget nervøse. Yogateknikker kan hjælpe den unge til at bevare overblikket og finde roen og kraften i sig selv før en prøve eller eksamen.

Eleverne i udskolingen er ofte mindre fysisk aktive en børnene i de mindre klasser. Bevægelse er fortsat en vigtig forudsætning for effektiv indlæring da hjernen simpelthen falder i søvn, når der ikke er nok bevægelse indvolveret. Yogateknikker til unge i udskolingsklasserne er en anderledes form for bevægelse, som vækker op opløfter sindet og aktiverer hjernen. 

Teenagere oplever ofte et stort socialt pres fra omgivelserne i forhold til at passe ind og være gode nok. De er aktive på de sociale medier og er ofte stressede. Yoga for teens virker afstressende og giver dem en større selvværdsfølelse, fordi de får styrket kontakten med deres egen krop og intrapersonelle sans. Det giver dem større overskud og glæde og frigør energi til at være mere for fællesskabet og til egen læring.

Også teenagere kan have stor gavn af yoga i forhold til at opretholde de gode relationer og forbyggeeller afhjælpe mobning. teorien om positiv psykologi og de 24 styrker kan indgå i undervisningen, og giver de unge et helt nyt syn på hinandens og egne styrker og ressourcer.

Priser og kontakt

Kontakt Helle på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for en uforpligtigende og gratis prøvetime i Esbjergområdet eller tilbud om et længere forløb, som passer til jer. Skoler og institutioner i større afstand fra Esbjerg er velkomne til også at henvende sig, og så ser vi på hvad der er muligt.

Vi kan evt også henvise til eksterne samarbejdspartnere, som har taget YogaRollinger Børneyogalæreruddannelsen.